Een corporate retreat in de natuur

Net als een goed gestructureerde minivakantie, stelt een bedrijfslocatie in de natuur medewerkers in staat hun enthousiasme voor het werk te hernieuwen en teamobligaties op te bouwen. In een verschuiving van de overdadige uitvoerende reizen uit het verleden, kiezen de beste bedrijven van vandaag voor off-sites op unieke retreatlocaties die meer steek houden voor hun bedrijfsresultaten – en de tevredenheid van hun team.

Technische giganten zoals Google en Uber en gerenommeerde instellingen zoals JP Morgan en Nestle maken vaak gebruik van off-sites om een ​​gezond personeelsbestand te behouden. Naast lofts hebben we een groeiende trend gezien van topbedrijven die retreat-locaties zoals privéwoningen en landgoederen prefereren. Meer dan alleen een verademing, bedrijfslocaties in de natuur maximaliseren de langetermijnresultaten van de tijd die een team niet op kantoor heeft.

Volgens Stanford Professor Dr. Katie Curhan, Ed.D, zijn er aanwijzingen dat alleen al het contact met de natuur het welzijn en de productiviteit van een medewerker op kantoor kan verbeteren. Sommige van de gedocumenteerde voordelen die samenhangen met de natuur kunnen zelfs direct van toepassing zijn op het personeel, waaronder minder stress en betere cognitieve prestaties.

“Talrijke studies suggereren dat activiteiten in natuurlijke omgevingen of blootstelling aan natuurlijke kenmerken belangrijke stressverminderende en herstellende effecten hebben. Een andere studie vond dat na het ervaren van mentale stress (bijv. De voltooiing van een veeleisende cognitieve taak zoals een echt moeilijk wiskundeprobleem), deelnemers die veertig minuten liepen in een stedelijk gebied met veel bomen en andere vegetatie meer positieve emoties rapporteerden en beter presteerden op daaropvolgende cognitieve taken dan deelnemers die in een aangename stedelijke omgeving zonder groen liepen. “(Dr. Katie Curhan, Ed.D, The Power of Nature)

De resultaten zijn zo verbazingwekkend dat sommige bedrijven zelfs de nodige dingen gaan doen om hun eigen retraites te hosten. Een artikel in Wall Street Journal laat zien hoe ex-executive Ed Kozel regelmatig retraites organiseert op zijn privélandgoed in Sonoma County. De afgelegen, mooie en rustige locatie dient om “mensen uit de ratrace te halen en naar een gebied te gaan waar ze zich off-site kunnen concentreren op teambuilding en strategie.”