Geef je bedrijf een boost: met een businesscoach de natuur in

De markt wordt overspoeld met zelfbenoemde “business coaches”. Sommigen zijn geweldig, anderen niet zozeer. Eén ding dat het mogelijk maakt dat zoveel ineffectieve coaches steeds weer klanten krijgen is dat de term “business coach” zelf zo vaag is. Het is niet noodzakelijkerwijs dat we overspoeld worden door oplichters (hoewel er zeker wel enkele zijn), maar het is dat veel van de best bedoelde coaches er oprecht van overtuigd zijn dat ze elke ondernemer, in elke sector, kunnen helpen met elk probleem. In werkelijkheid is dat verre van waar. Toch zijn er ook business coaches die het goed aanpakken. Het prachtige park helpt ze daar een handje bij. Business coach Pieter de Vries neemt jou en je management team mee voor een geweldige wandeltocht onder begeleiding van een van onze boswachters.

Dat er zoveel zelfbenoemde business coaches zijn levert problemen op voor ondernemers die behoefte hebben aan serieuze coaching, maar het maakt het ook lastig voor de coaches zelf. Als de behoeften van de klant en de dienstverlening van de coaches niet op elkaar zijn afgestemd, zoals vaak het geval is in de hele sector, dan is er sprake van een mismatch tussen de behoeften van de klant en de dienstverlening van de coaches. Pieter de Vries is een business coach met jarenlange zakelijke ervaring. Hij heeft zelf aan het stuur gestaan van enkele grote ondernemingen om vervolgens de overstap te maken naar het begeleiden van ondernemingen. Met zijn nieuwe coachingtraject neemt hij je mee voor een persoonlijke wandeling door de natuur.

Naast dat hij veel aandacht voor de persoon heeft, heeft hij heel veel aandacht voor de structuur en processen binnen het bedrijf. Zo is hij in staat de punten die jou en je bedrijf in de weg staan om te groeien, op te lossen door de mensen vanuit hunzelf de juiste kant op te begeleiden. Daarom is de term “business coach” ook te beperkend voor hem. Hij kan je daarnaast ook namelijk helpen strategische besluiten te nemen die met je bedrijf te maken hebben. Wil je bijvoorbeeld groeien door nieuwe vestigingen te openen? Hij en zijn team adviseren en begeleiden je over de te nemen obstakels. Wil je het bedrijf verkopen? Ook dan helpt hij je samen met een zeer ervaren en deskundig juridisch team door dit hele traject. Van het vinden van een geschikte koper tot het bepalen van de juiste prijs. Of zit je met een persoonlijk probleem? Zit er bijvoorbeeld iets niet goed binnen je relatie of wil je een betere balans tussen werk en privé? Als persoonlijke coach helpt hij je bij al dit soort kwesties.

Studies hebben aangetoond dat mensen die meer tijd in een natuurlijke omgeving doorbrengen, lagere niveaus van het stresshormoon cortisol hebben. Daarnaast bevordert het je geheugen, zowel lange als korte termijn en helpt het je beter te concentreren. Dit in combinatie met een goed plan en de juiste business coach, zorgen ervoor dat jij, je bedrijf en jouw mensen vooruit kunnen.